Søfartsmuseet Helsingør Helsingør
Nordsjælland

.

Slagter Baagø

Baagø
Helsingør

Café Olai

Cafe Olai
Åbningstider:
Mandag til Fredag 10,30 - 22,00
Lørdag 10,00 - 23,00
Søndag 12,00 - 22,00

Sachi Sushi

Sachi Sushi
Helsingør

Bioethanol

BIOBURN
Køb billig bioethanol til din biopejs

Cafe Olai
Cafe Olai
Visit Helsingør Danmark

Hotel Booking

Lad dig inspirere og vælg de oplevelser der lige passer dig. Gå på opdagelse her på siden, Er der noget du savner, så kontakt os med forslag.


Søger du en rejseledsager? der er andre der også søger Din annonce er gratis og komunikation er fortrolig mellem dig og annoncør.

Har du en nyhed, en god historie eller et debatemne, så indtast din historie her.


Søger du en rejseledsager? der er andre der også søger Din annonce er gratis og komunikation er fortrolig mellem dig og annoncør.

Oplevelser, Events og Seværdigheder er mangfoldige i Nordsjælland. hvad kan vi friste med?


Har du, eller repræsenterer du en Seværdighed? - Så opret din Seværdighed her og bliv set af Mio. - Turister søger seværdigheder og aktiviteter her på siden.

Køb - salg - bytte markedspladsen. Her kan du finde alt mellem himmel og jord.


Har du noget du vil Sælge, Bytte eller forære væk? - Så find din kategori og indtast din GRATIS annonce her og bliv set af Mio. der søger her på siden.

Nordsjælland byder dig velkommen som turist og håber du vil få en god oplevelse der motiverer dig til at komme igen.


Are you tour guide ? Then enter your FREE ad and be seen by millions, many are seeking a tour guide at their destinations.

Vælg område  Slotte - Herregårde  Sol og Strand  Mad og Vin Kunst og Museer  Teater og eventsAktiv ferie
English

Søfartsmuseet Helsingør

Ny Kronborgvej 1   Helsingør
Tlf: 49 21 06 85
E-Mail: Click HP: Hjemmeside
Åbningstid: Tirsdag-søndag kl. 11-17. Har dog åbent nogle mandage, ifm. skoleferier, se under Arrangementer, hvis det er relevant.
Juli og august: Alle dage kl. 10-17.
Lukket: 24., 25., 26. og 31. december samt 1. januar.
    

Søfartsmuseet Helsingør / Maritime Museum of Denmark Elsinore

Maritime Museum of Denmark Elsinore

Velkommen i Danmarks nye søfartsmuseum

Maritime museum Elsinore DenmarkFølg de skrånende broer ned i den gamle tørdok mellem Kronborg og Kulturværftet og træd ind i et underjordisk museum, tegnet af det verdenskendte arkitektfirma BIG, Bjarke Ingels Group.

Her møder du en farverig verden med stribevis af udstillinger, der fortæller om Danmark som en af verdens førende søfartsnationer i fortid og nutid. Museets maritime samlinger udstilles i stemningsfulde og dramatiske udstillinger med store filmprojektioner på arkitekturen. Her kan du se, lytte og selv aktivt opleve den maritime verden.

M/S Museet for Søfart

Maritime Museum of Denmark Elsinore

Dit liv er afhængigt af søfart.  Verden er afhængig af søfart. Sådan har det altid været. Via søfarten, og den handel og de kulturpåvirkninger den er en del af, har Danmark altid været bundet sammen med resten af verden. Det er den historie og den nutid, der bliver foldet ud på M/S Museet for Søfart.

Arkitektur og udstillinger sigter mod nye horisonter i bestræbelserne på at gøre museet nærværende, involverende og tilgængeligt for alle. Museumsbygningen er et stykke ikonisk arkitektur, hvor publikum færdes i ét sammenhængende rumforløb, der breder sig på let skrånende gulve i skiftende højder omkring og hen over den gamle dok.

Den moderne arkitektur og dokkens dybe åbne udendørs rum, med fri adgang for alle, indbyder til ophold, cafébesøg og mangfoldige kulturevents skab i et samvirke med naboerne, under navnet ”Kulturhavn Kronborg”.

Museets samlede formidling sigter med spektakulære, nærværende og involverende udstillinger mod et bredt publikum, og tilbyder oplevelser for både voksne og børn, kvinder og mænd, skibskaptajner og lægfolk.

Udstillingerne er udviklet i samarbejde med udstillingsdesignere Kossmann.dejong fra Amsterdam. Udstillingernes historier fortælles med stærke filmiske og scenografiske udtryk, der næsten uden ord og tekst fremhæver og perspektiverer de mangfoldige udstillingsgenstande.

Danmarks søfartsmuseeum  M/S Museet for SøfartMuseumsbesøget styrkes af interaktive installationer og spil, hvor man sammen med andre kan lege og lære. I udstillingerne møder man en flåde af handelsskibe og en flåde af personlige historier bundet sammen med museets fantastiske samlinger fra de sidste fire århundreder, og dermed dansk søfart i globalt perspektiv i fortid og nutid.

I tematiske nedslag hvirvles vi ind i de søfarendes mange udfordringer med at navigere på verdenshavene, blandt havnebyernes fristelser og i familiens favn. Vi oplever myterne om det maskuline sømandsliv, vi sætter os i kaptajnens sted sejlende mellem de danske kolonier i 1700-tallet og sætter os på shippingsmandens stol i rederikontoret og dirigerer verdenshandelen i dag. Vi oplever historien om de mange varer i vores supermarked, der har rejst tusinder af sømil, for at nå os.

De faste udstillinger suppleres af skiftende særudstillinger og en nyudviklet uddannelsesafdeling med forløb der aktiverer skolebørn og uddannelsessøgende og bringer søfarten ind i en række undervisningsforløb.

Museets Videnscenter rummer arkiver, billeder og et stort maritimt fagbibliotek. Videnscentret kan besøges på museet eller her.

Museet rummer desuden særudstillingslokaler, konferencelokaler, café, butik og administration.

BIG - Bjarke Ingels Group Elsinore

M/S Museet for SøfartM/S Museet for Søfart er tegnet af arkitektfirmaet BIG Bjarke Ingels Group. Museet er placeret under jorden omkring den gamle tørdok fra Helsingør Skibsværft. BIG bevarer derved den gamle dok som et historisk industrimonument og lader dokken stå som et åbent, udendørs udstillingsrum og eventspace.

Adgang til bygningen sker via broer spændt ud over dokrummet. Gulvet i udstillingsarealet er svagt faldende, så de besøgende vil bevæge sig rundt i huset og samtidig gå nedad i en spiral.

New York Times: Helsingør nævnes på liste med Dubai, Seychellerne og Niagara Falls som steder man bør besøge i 2014.

Bestyrelsen

Bestyrelsen er ansvarlig for den overordnede ledelse af museet og museets drift og afstikker retningslinjerne for museets virke på grundlag af repræse … Læs mere
Oplev kulturen og museerne i Kongernes Nordsjælland, søg i et område eller Click "Visit" og vælg en by. Du kan også vælge "Inspiration". Museer, turistorganisationer og institutioner i hele Nordsjælland kan selv indtaste museer og attraktioner, se her hvordan.

Smiling DanmarkTurist information

Boliger
Lejligheder udlejes
Værelser tilleje

hr

Klinisk Tandtekniker

Pia Renard
Rungstedvej 29
2970 Hørsholm
Tlf.: 48 48 46 48
hr

Gratis Boligannoncer

Bolig Ekstra Danmark
Bolig Ekstra Danmark
hr

Bed and
Breakfast

Bed and Breakfast
Bed and Breakfast
hr

Home Helsingør
Home Helsingør

Home Helsingør
Home Helsingør
Kongensgade 8
Mobil: 21712200